Bemutatkozás

Nagy örömmel és szeretettel köszöntöm a Szentgyörgyvölgyön található Vendégház weblapján böngésző ismeretlen vagy ismerős honlap látogatót!

Szentgyörgyvölgy az Őrség kapujában, hazánk nyugati csücskében található dombos, erdős terület a szomszédos Ausztria illetve Szlovénia közelségében.
Utazásaink során gyakran nem is tudjuk meghatározni azonnal, hogy miért tetszik az adott táj. Egyszerűen csak értékeljük azt a csodás harmóniát amely a természet minden porcikájából felénk árad. Valami hasonlót érezhetünk, ha Szentgyörgyvölgy határába érkezünk. A szelíd, lankás dombok, völgyek, szántók, rétek, erdők váltakozása, mozaikja tökéletes összhangban álla táj ökológiai adottságaival. Semmi idegen tájképi elem, a természet és az ember több évszázados háborítatlan együttéléséből fakad a látvány élménye. A tájelemeknek ez a tarkasága részben az átmeneti helyzetből ered: itt találkozik a Hetés szelíd síksága az Őrség vadregényesebb, markánsabb formavilágával.
A Szentgyörgyvölgy környéki táj kialakításában részt vevő geológiai tényezők közül a harmadkori Pannon-tenger több millió éve lerakódott agyagos-homokos üledéke játszotta a fő szerepet.
1976-ban az Országos Természetvédelmi Hivatal kialakította a Szentgyörgyvölgyi Tájvédelmi Körzetet.
A tájvédelmi körzet létesítésének legfőbb célja megőrizni a fenyőelegyes erdei ökoszisztémákat és a ritka növényeket, valamint növénytársulásokat.
A település 360 lakosú. Első okleveles említése 1326-ból származik, neve után ítélve mar egyháza is volt. Figyelemre méltó az 1787-ben emelt, festett kazettás mennyezetű református templom. Katolikus templomát Szent György tiszteletére építették, a falú középkori temploma helyére. A falut 2000-ben nemzetközi zsűri megítélése alapján európai falu felújítási különdíjban részesült.

Kérem, legyen a vendégünk nem csak a világháló segítségével, hanem látogasson el hozzánk személyesen családi, baráti, vállalati, üzleti társaságban vagy akár egyedül, esetleg egy üzleti út során átutazóban pihenésképpen. 

>>>>   Töltse le szórólapunkat!  1 <<<< 

>>>>   Töltse le szórólapunkat!  2 <<<<

Kapcsolat

Név: Láng József
Cim: 8975 Szentgyörgyvölgy, Kossuth Lajos út 34.
Mobil: +36-30/9978-923
E-mail: langjoco@indamail.hu