A környék lehetőségei

Az őrséget meglátogatók egyik kedvelt célpontja Csótár Rezső fazekas mester műhelye, községünk egyik büszkesége. A számos szép munkájának megtekintése és vásárlása mellett, a korongozás rejtelmeibe is betekintést nyerhetünk.

Látnivalóként szolgál a két templom is, amelyek közül a református néhány méterre található a vendégháztól.

Barangolás, természetjárás erdőn, mezőn, jelzett turista útvonalakon.

A falút körbevevő nagy erdők gombászásra adnak lehetőséget, felejthetetlen emlékeket.

Ha pedig az ország minőségi boraiból szeretne egy borkóstolót, ez sem akadály, itt ez is megvalósítható. Szentgyörgyvölgyön belül egy igényes pincében, széleskörű tájékoztatást kaphatunk a borvidékek egyes borairól és ezek kóstolásából.

Kisvasút a Kerka-völgyében: A Lenti és Kistolmács között közlekedő, Magyarország leghosszabb kisvasútja festői tájakon szállítja utasait.

A legközelebbi város a 20 km-re található Lenti. A város büszkesége a Lenti Termálfürdő és Szent György Energiapark, mely 4 hektár zöld területen 5 szabadtéri és 3 fedett medencével várja a látogatókat. Vize Európa-szerte ismert. Kiválóan alkalmas degeneratív gerinc- és ízületi elváltozások és egyéb mozgásszervi betegségek kezelésére. A gyógyvíz hatását a Szent György energiapark pontjai egészítik ki, melyek segítségével hatékonyabban tudnak a vendégek feltöltődni, pihenni és gyógyulni. 2004 júliusában került felavatásra a termálfürdő 1340 m2 vízfelületű élménymedencéje. Az új medencében vadvízáram, masszázspadok, nyakzuhany és egy 74 m hosszú óriáscsúszda alkotják az élményelemeket. Külön érdekesség a medence körül kialakított mediterrán hangulatot idéző pálmakert élő pálmafákkal.

 Lenti város hivatalos honlapja

Lenti fürdő hivatalos honlapja

Szintén Lentibe található az igényesen kialakított Sárberki tó, amely a horgászni vágyóknak nyújt lehetőséget.

 A térségben található még a  Vadása tó, Hársas tó, Borostyán tó, Csesztregi tó, Bakónaki tó (Szlovénia), egy részük fürdőzésre, strandolásra, kiválóan alkalmas. 

A vendégháznál található egy 6 személyes fűthető Dézsa fürdő Parajdi sóval, A dézsafürdőzés remek módja az immunrendszer erősítésének,  a légúti megbetegedések, légúti allergiák (toll, pollen, pihe, por stb.), asztma, nátha, reumatikus és ízületi panaszok enyhítésére. A Parajdi só 84 féle ásványi anyagot tartalmaz. A „Házi wellness” különleges élmény, kikapcsolódás az egész családnak, baráti társaságoknak télen-nyáron teljes mértékben kihasználható
 

 

 

 

 

 

 

 

>>>>   Ízelítő a környék adta lehetőségekből    <<<<

Kapcsolat

Név: Láng József
Cim: 8975 Szentgyörgyvölgy, Kossuth Lajos út 34.
Mobil: +36-30/9978-923
E-mail: langjoco@indamail.hu